Aantal personen: 4-
boter
200 gr tonijn uit blik (naturel)
200 gr crème fraîche
4 eieren
2 eetlepels gehakte peterselie
Voor de coulis:
4 preien (het witte gedeelte)
200 gr crème fraîche
20 gr boter
peper, zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt wat boter en kwast er een cakevorm mee in.
Maal de tonijn met een mixer fijn.
Breek de eieren en voeg ze met de crème fraîche
aan de tonijn toe.
Voeg zout, peper en peterselie toe.
Doe het geheel in de cakevorm en zet die 35 minuten au
bain-marie in de oven.
Coulis:
Was de preien, doe er wat zout en peper bij en smoor ze in een
afgesloten pan op heel laag vuur in de boter in 20 minuten
gaar.
Maak ze met de mixer fijn.
Doe de crème fraîche erbij en warm de coulis voor
het opdienen heel zachtjes op.
Haal de flan uit de vorm en dien hem met de coulis warm op.
U kunt de tonijn vervangen door zalm.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |